Den Lille Havmand

Danmarks største turisttrækplaster, Den Lille Havfrue, får et mandligt modstykke. D. 2/6 2012 indvier Kulturministeren skulpturen ”Han” i Helsingør havn. Skulpturen er skabt af den internationalt anerkendte kunstnerduo Elmgreen & Dragset og er en næsten identisk kopi af Den lille havfrue, nu blot som mand og formet i skinnende stål. Havmanden er dog mere kæk med et øje, der nu og da sender et blink til den opmærksomme beskuer.  Men trods de klare referencer til Den Lille Havfrue handler skulpturen ikke kun om national- eller kønsidentitet, og på Kulturværftets hjemmeside hedder det: ”I sin placering yderst på en af kulturhavnens moler og med dens spejlreflekterende overflade synes den også at fortælle om enkeltindividet i forhold til de mange – om samvær og om isolation – idet skulpturens udtryk vil ændre sig radikalt fra at stå alene en kold grå vinterdag til at være omsværmet af sommerglade borgere og turister på en solrig sommerdag.”

http://www.kulturvaerftet.dk/

Comments
One Response to “Den Lille Havmand”
  1. Morten siger:

    Spændende projekt. Hvordan mon fremtiden bliver hvis al kunst og kultur skal kønsligestilles?

Skriv en kommentar