Hvad gør du fars dag?

 

Fejrer du fars dag? Hvis du ikke gør eller gerne vil have nogle idéer til dagen, har Mandemuseet samlet nogle forslag, der kan gøre dagen speciel for dig og din far. Fars dag er et amerikansk fænomen, som vi har fejret herhjemme siden 1935, hvor den dog drukner lidt i sammenfaldet med Grundlovsdag. Den 5.juni fejrer Mandemuseet både de grundlovsgivende fædre og alle de andre skønne fædre i Danmark, og vi håber, at du gør det samme. Her er nogle tips til dagen: 

–          Hvis du vil holde dig til traditionen, skal du give din far roser på farsdag. Sonora Louise Dodd, der indførte fars dag i Amerika i 1909, indførte også, at man skulle give sin far røde roser. Hvis man havde mistet sin far, skulle man sætte hvide roser ved hans grav.

–          Hvis du vil markere dagen med andet end gaver, kan du tage din far med til Dansk teknisk museum, der byder på en fars dag for store og små drengerøve med rygende, larmende, brølende og underholdende maskiner.

http://www.tekniskmuseum.dk/archive/Fars%20Dag%202012/Fars%20Dag%20program%202012%20version%201.pdf

–          Er din far til god mad, kunne du tage ham med på Hotel Hjalleup Kro, der i dagens anledning serverer herreretter.

http://www.dphtrading.com/dk/produkter/platter/morsdag-og-farsdag-platter.aspx

–          Sæt fokus på fars dag med Linda Nielsens nye bog: Father-daughter Relationships: Contemporary Research and Issues. Forfatteren viser, at der eksisterer en mængde myter og stereotype forestillinger om relationerne mellem fædre og døtre, mens der er stor mangel på forskningsbaseret viden.

–          Som et humoristisk indslag kunne du forære din far en Fars dags platte. Mange porcelænsfabrikker producerede de kitschede platter fra starten af 1970’erne. Du må dog satse på en vintageplatte, da de ikke længere er i produktion.

http://www.dphtrading.com/dk/produkter/platter/morsdag-og-farsdag-platter.aspx

–          På fars dag kan du deltage i et seminar om seksuel og reproduktiv sundhed hos mænd i ulande. School of Global Health ønsker at diskutere, hvordan man bliver bedre til at fokusere på mænds behov, forhåbninger, rettigheder og drømme i forskningen af seksuel og reproduktiv sundhed. Arrangementet afholdes på Københavns Universitet.

http://globalhealth.ku.dk/events/2012/fathers_day_2012/

Comments
2 Responses to “Hvad gør du fars dag?”
  1. Marie siger:

    Tak for nogle rigtig gode tips! Jeg tror jeg vil sende røde roser til min far, når det nu er den oprindelige tradition 🙂

  2. What’s up everyone, it’s my first pay a quick visit at this web site, and paragraph is truly fruitful in favor of me, keep up posting such articles or reviews.

Skriv en kommentar