Var det fedest at være far i 1950’erne eller i dag?

Griber du faderrollen an på samme måde som din egen far, eller din fars far? Thomas Oldrup, historiker, forfatter og redaktør på bladet “Alt om Historie” har taget faderrollen op til revision i artiklen “Var det fedest at være far i 1950’erne eller i dag?” Læs mere under menuen artikler.

Fra Alexander den Store til Gustav – Homoseksualitetens historie

Den seneste artikel på Mandemuseet omhandler homoseksualitet. Læs den under menuen artikler.

Historien om en “Rigtig Mand”

Nina Søndergaard –  historiker og seksualpolitisk debattør på blandt andet prosexfeminisme.dk –  giver sit bud på hvad der kendetegnede  en ”rigtig mand” for  1000 år siden og hvad der kendetegner ham i dag. Oplev dette maskulinitetshistoriske sammenkog under menuen artikler.

Movember

Movember er ved at lakke mod ende. Læs Mandemuseets korte præsentation til fænomenet blandt vores artikler.

Mænd i 1950´erne

Hvert årti har sine mandlige idealer og idoler. I artiklen “Mænd i 1950’erne” fortæller Christian Arffmann om en håndfuld danske mænd, som gjorde sig bemærkede i 1950’erne og kendetegnede forskellige mandetyper fra politisk leder til teenage idol.

Mandetyper i kunsten

Mænd er ikke ens – og det gælder også mandlige kunstnere. Langt tilbage i kunsthistorien kan man se, hvordan mandlige kunstnere har fremstillet sig selv og er blevet fremstillet som specifikke mandetyper. Når man ser på deres værker, eller ser på hvordan de har levet, opstår der nemt en mytologisering af disse mandetyper. Christian Arffmann har more »

Reportage fra en mandebastion

På Handelsgymnasiet i Silkeborg har der i mange år eksisteret et særligt læreværelse skabt af mænd og for mænd. Her har en gruppe herrer i deres bedste alder holdt deres frokostpauser indtil nu, hvor hovedparten af ”hulens” medlemmer går på pension. Mandemuseet har besøgt denne mandebastion. Læs artiklen under artikler.

“Hans stemme var lille og klangløs”

Med disse ord beskrev Sveton den romerske Kejser Neros manglende talent som skuespiller og sanger. Desværre var Nero yderst begejstret for selv at optræde og vagte harme med sin ukejserlige opførelse. Du kan læse mere om Kejser Neros berygtede liv og levned i Jesper Tae Jensens artikel her på hjemmesiden!

30 forslag til mænds ligestilling

Mandemuseet holder foredrag om den danske mands udfordinger anno 2012. Vi fortæller blandt andet om Tænketanken VM, viden om mænd, som sidste år udgav hæftet: 30 forslag – en politik for drenge og mænds ligestilling. Ligestillingsminister Manu Sareen præsenterede udgivelsen, som du kan se på følgende link:   http://www.taenketankenvm.dk/wp-content/uploads/2011/11/VM_30-forslag.pdf

Den Lille Havmand

Danmarks største turisttrækplaster, Den Lille Havfrue, får et mandligt modstykke. D. 2/6 2012 indvier Kulturministeren skulpturen ”Han” i Helsingør havn. Skulpturen er skabt af den internationalt anerkendte kunstnerduo Elmgreen & Dragset og er en næsten identisk kopi af Den lille havfrue, nu blot som mand og formet i skinnende stål. Havmanden er dog mere kæk more »